Dat het plezant was

Ik kan dat niet vatten, dat de zomer alweer voorbij de helft is. We gaan nog 1 keer een kleine week naar zee, daarna heb ik eind augustus nog een paar dagen met de kinderen en dan is het helemaal gedaan. Voor de kinderen was het alleszins goed gevuld tot nu toe.

Gitte en Emma helemaal klaar voor kamp Klaar voor kamp, uitgeslapen en fris gewassen.

De eerste week mochten ze al meteen een kampje doen, met dank aan de stad. Gek genoeg was het voor beiden de eerste keer dat ze zoiets deden, en wat mij betreft was het een groot succes. Gitte koos voor zwemmen en sport, Emma deed Reis Rond de Wereld, elk samen met een vriendin.

Ik verwacht natuurlijk niet dat ze veel leren op die kampjes, of dat ze als echte sporters terug komen. Ik wil vooral dat ze zich amuseren, en dat ze niet een hele dag thuis zitten. De vakantie duurt lang genoeg. Het heeft hen alleszins duidelijk veel deugd gedaan en het zette meteen de toon voor de rest van de vakantie.

Bij Gitte merkte ik een enorme boost in zelfvertrouwen als ze in een zwembad zit. Emma, die had gewoon lol met knutselen en bosspelen. Het is niet moeilijk om je in te beelden hoe zij er op het einde van de dag er uit zag.

Emma, klaar om te dansen Emma, klaar om te dansen

Vorige week mochten ze opnieuw op kamp, voor Gitte hét kamp waarvoor ze ingeschreven wou worden: paardrijden. Emma had ik initieel al ingeschreven voor dans & turnen, maar dat was enkel in de namiddag. Vorige maand heb ik gekeken wat er nog beschikbaar was en kon ik ze ook nog inschrijven voor zwemmen (& crea & turnen) in de voormiddag. Drukke agenda dus.

Het was wat hectisch om het geregeld te krijgen, zeker omdat Emma ’s middags moest opgehaald worden om in de namiddag naar het volgend kampje gebracht te worden. Om de druk wat weg te nemen had ik beslist om die week halftijds van thuis uit te werken. ’s Morgens en late namiddag met de kinderen en dan tussenin wat werken.

Emma klaar om het water in te gaan Emma, links, klaar om het water in te gaan

Het was vermoeiend, doorheen de dag op 3 verschillende plaatsen zijn. Maar het is een van de beste dingen die ik voor de kinderen gedaan heb dit jaar. Ze hebben enorm veel plezier gehad en ze hebben heel wat bijgeleerd; Gitte kan nu paardrijden en Emma kan nagenoeg zwemmen. Je merkt ook dat ze fier zijn op zichzelf.

Gitte sleurde mij op dag 1 al meteen de stallen in om mij de pony’s te laten zien, op dag 3 stonden we naar een andere groep te kijken en kon ze alle paarden en pony’s bij naam noemen. De laatste dag was er een show waarin ze alles wat ze geleerd hadden demonstreerden, Gitte op kop.

Gitte op Koen, niet zomaar een paard. Koen krijgt namelijk een ererol bij de intrede van Sinterklaas. Gitte op Koen, niet zomaar een paard. Koen krijgt namelijk een ererol bij de intrede van Sinterklaas. 😉

Emma haar groepje had in de voormiddag als eerste zwemles, omdat Gitte pas een uur later op kamp moest zijn hadden we tijd om even te kijken vanuit de tribunes. Trots dat ze was, vooral dat ze zelf kon staan in het water. En met het danskamp hebben ze de laatste dag een dansje gedaan voor alle ouders.

Voor mij ging het niet zomaar om de kinderen de deur uit krijgen, maar hen de kans geven om iets nieuws te ervaren. Ik ben blij dat ik er bij kon zijn en het samen met hen heb kunnen beleven.

Gitte brengt Koen terug naar de stallen. En toen was het weer voorbij, tijd om Koen terug naar de stallen te brengen.