#donglelife

Enkele weken geleden heb ik zo een nieuwe MacBook Pro besteld. Het gevolg is dat ik nu met een hoop kabels en aansluitingen zit die niet meer passen. Zoals je weet voorziet de MacBook enkel USB-C poorten, wil ik dus eender wat voor toestel koppelen aan mijn MacBook heb ik een dongle nodig.

Het werd snel duidelijk dat er heel wat opties zijn, en dat ze allemaal veel geld kosten. Eerlijk gezegd had ik geen zin om mij met een verregaand onderzoek bezig te houden dus heb ik me 100% laten beïnvloeden door dit overzicht van The Verge.

Ik wist wat voor poorten ik nodig had, wat ik wou hebben, en vooral wat voor adapter ik niet wou hebben.

Het zijn dus 3 zaken geworden:

  1. De alles-in-één-dongle, zijnde de Satechi Multiport Adapter V2. Deze blijft in de tas en kan al mijn noden vervullen; HDMI, ethernet, SD kaarten en USB-A.
  2. De laat-ik-op-kantoor-dongle ofwel de goedkopere hub van HooToo. Dit werkt als een soort dock waar permanent een display en keyboard in hangen. Bonuspunten voor de extra usb poorten en de SD slot. (Ik zou nog kunnen overwegen om een extra lader aan te schaffen om mijn dock setup te vervolledigen, maar ik vind dat ik al genoeg geld heb moeten uitgeven.)
  3. Een setje USB-A naar USB-C (of is het omgekeerd?) adapters om snel een kabel in te pluggen zonder dat ik een hele hub nodig heb.

Tot nu ben ik best tevreden met mijn keuzes. De HooToo voelt iets steviger aan dan de Satetchi, dat laatste oogt dan weer een stuk mooier. Als ethernet geen noodzaak was, was ik perfect tevreden geweest met 2 stuks van de HooToo.

De kleine adapters voelen wat fragiel aan. Ik denk dat ik op eentje de connector al wat scheef getrokken heb. Maar hey, zolang ze blijven werken is het goed zeker. ¯\_(ツ)_/¯