Appalachian Trail om ter snelst

Gisteren heb ik het boek North: Finding My Way While Running the Appalachian Trail uitgelezen. Het is een memoire geschreven door Scott Jurek, een van de grote ultralopers van de afgelopen jaren, waarin hij zijn ervaringen beschrijft van zijn tijd op de Appalachian Trail, ook gekend als de AT. De trail bevindt zich in het oosten van Amerika, doorkruist 14 staten en is 2189 mijl, of 3522,85 km lang, door bossen en langs bergpassen.

Boekenkaft van North: Finding My Way While Running the Appalachian Trail

Scott Jurek ging er in 2015 op uit om een snelheidsrecord neer te zetten, het record op dat moment was 46 dagen, 11 uur en 20 minuten. Hij begint er schijnbaar wat naïef aan, en hij heeft wat pech bij de start, maar uiteindelijk komt het wel allemaal goed. Al vraagt het wel enorm veel opoffering, niet enkel van hemzelf, maar ook van zijn omgeving. Het is zeker de moeite om eens te lezen.

Na zo een verhaal wil ik natuurlijk meer weten, en dan kom je dit tegen: Belgian Dentist Breaks Appalachian Trail Speed Record. Nog geen 2 maanden geleden heeft een Belg het record verbroken met maar liefst 4 dagen. Hoe cool is dat! En hij heeft blijkbaar ook het record op de PCT, Pacific Crest Trail.

Ik zie het mezelf alleszins niet doen.

Voor meer info over dergelijke snelheidspogingen, ook wel FKTs (Fastest Known Time) kan je terecht op https://fastestknowntime.com. Er is ongetwijfeld een trail die nog niemand geclaimed heeft, laat u gerust eens gaan.