Volgend hoofdstuk

Meer dan 13 jaar (quasi 1/3e van mijn leven 😱), zo lang werk ik nu bij Nascom en bij uitbreiding binnen de make it fly groep. Dat is niet altijd in een voltijdse capaciteit geweest, omdat ik op zelfstandige basis werk heb ik door de jaren heen ook de mogelijkheid gehad om af te wisselen met andere opdrachten en interesses. Maar de rode draad was altijd Nascom.

Ik kan het zelf nog niet helemaal vatten, maar over 2 weken is het voorbij. Na wat verlof zal ik eind juli een nieuwe uitdaging aangaan bij Faresa.

In een huis vol klinische psychologen ben ik er de eerste technical hire om de toekomst van hun digitaal aanbod mee vorm te geven. De focus ligt initieel op een suite van bestaande tools gericht op het opvolgen en ondersteunen van mentale welzijn binnen organisaties (burn-out, depressies, etc.). Het doel is om de kennis, ontwikkeling en ownership van deze tools in-house te trekken. Daarnaast is er ook een luik rond datascience en tools wat klinisch onderzoek en samenwerkingen met externen (oa. universiteiten) moet ondersteunen.

Ik ga er dus in de eerste plaats aan de slag als solution architect (en een one-man shop) om op termijn een roadmap uit te werken en een team uit te bouwen voor het ontwikkelen van deze digitale tools. Gezien de scope van het domein zullen we van alle type profielen kunnen gebruiken πŸ˜…. Gelukkig zijn er al samenwerkingen met externen waar IT kennis zit, dus helemaal alleen starten doe ik niet.

Het is gek soms, hoe die dingen lopen. Niet dat ik ontevreden was bij Nascom, integendeel, ik kan me geen betere collega's en werkomgeving voorstellen (ze zoeken nog mensen!). Ge blijft geen 13 jaar bij dezelfde zitten als ge het niet naar uw zin hebt, allΓ©, ik toch niet. Maar begin dit jaar had ik het gevoel dat het tijd was om eens iets anders te doen. Ik heb toen uit nieuwsgierigheid passief rondgekeken op de jobsites, en ik heb mijn netwerk aangesproken om te zien wat de mogelijkheden zouden zijn.

Uiteindelijk heeft de enige echte Software Captain Tom mij in contact gebracht met Faresa. (Op het moment dat ik hem iets stuurde hing hij aan de lijn met Faresa. Toeval bestaat niet πŸ˜›.) Al van bij Tom zijn eerste uitleg en introductie wist ik dat dit een goede match ging zijn. En als kers op de taart zit Faresa ook in Hasselt, op nog geen 10 minuten fietsen.

Na een aantal gesprekken was het duidelijk dat we langs beide kanten goesting hadden om er samen in te vliegen. Iets uit de grond stampen, aan een product werken, en van bij het begin mijn schouders ergens onder zetten om het geheel mee vorm geven is iets wat ik al jaren wil doen. Het verhaal bij Faresa sluit hier perfect bij aan, Γ©n het is in een domein waar je ook nog eens een verschil kan maken in iemands leven.

Af en toe passeert er eens iets waarvan je op voorhand weet dat je spijt gaat hebben als je er niet gewoon voor gaat. Het is spannend, een sprong in het duister, en ik zal op korte tijd veel moeten leren, maar ik kijk er enorm naar uit.