Tuin: steenschotten terras

Een paar weekends geleden nog wat werk verzet in de tuin. Na het muurtje dat we een maand geleden gezet hebben, was de volgende stap een verhoogd terras aanleggen. Eerst een stapel steenschotten halen dus.

Een stapel steenschotten op een remork

En dan 1 voor 1 de panelen door het huis, naar de tuin, zo goed en zo kwaad mogelijk uitlijnen en wat restjes dallen er onder voor stabilisatie en ventilatie.

De 7 eerste gingen relatief vlot, maar dan begon ik het toch te voelen in mijn armen. 70 kg per paneel, 10 stuks. We waren blij als de laatste in de tuin lag. 😅

Naar het einde toe kwamen we uit op de palen van de tuinscheiding rechts, die staken wat uit, waardoor er hier en daar een paar centimeter uit een paneel moest gesneden worden om het netjes te doen passen. Om rond de struik te werken hebben we een hele hap uit het laatste paneel moeten halen.

Maar het resultaat mag er best zijn! Een mooi verhoogd terras, waar ik in de toekomst een fijne zithoek van kan maken. Of misschien moet ik eens een tuinconcert regelen voor de vrienden, want het lijkt toch ook een beetje op een podium 🙃.

Eens de remorque vrij was hebben we ons nog gerept om het resterend puin uit de tuin te laden en richting container park te brengen. Het was kwestie van rap zijn, want in de zomer gaat alles dicht om 15:30 en het was al 14:00. Maar goed, dat is ook dan opgeruimd. Toch een goeie kar vol.

Eens het terras gelegd was, en al de rest opgeruimd was hebben we het deel van de tuin dat nog vol onkruid stond zoveel mogelijk bedekt met worteldoek zodat alles wat kan afsterven. Volgende stap, eens het terug wat koeler is, is alles omspitten, planten in de grond steken en nog wat schors op de paden strooien.