Parijs en Disney

Vorige week zijn we er een weekje tussenuit gegaan. Eerst een paar dagen met ons vijven in dit sprookjeshuis in Chambly. Het huis ligt op het privé domein van het kasteel van Chambly. Eens je door de grote poort binnen rijdt, volg je het pad langs het kasteel voor een 2-tal km tot aan het huisje. Om effe weg te zijn van de wereld hadden we het niet beter kunnen hebben.

Het sprookjeshuis

We hebben er ook een Geocache wandeling rond het domein gedaan. Buitenom, langs de grens van het domein, loopt een wandeling van een 6,5 km met een 15-tal geocaches. 2 hebben we niet gevonden, en 1 hebben we gelaten voor wat het was wegens een gigantische mierenhoop knal op de zoeklocatie. De dames allemaal in sandalen hadden snel genoeg van de mierenbeten. 😅

Geocaches zoeken

Parijs

Omdat Chambly maar een uurtje van Parijs ligt (zonder verkeer 40 minuten) hebben we ook een daguitstap gehouden naar de stad van de liefde. Aanvankelijk zouden we de trein nemen tot in het centrum, maar het station van Chambly is dicht wegens werken aan het spoor. We hebben dan maar de auto genomen tot aan de rand, en de rest met de metro gedaan.

De meisjes met de Eifeltoren

Als eerste kwamen we uit op de Champs-Elysées met zicht op de Arc de Triomphe. Het was voor de meisjes de eerste keer dat ze in een stad van die schaal stonden, dus dat maakte meteen wat indruk. Maar natuurlijk ging het hen om de Eifeltoren, eens ze die gezien hadden maakte het voor de rest van de dag niet veel uit.

Na de Eifeltoren zijn we richting Montmartre gegaan om te genieten van het zicht over Parijs. Daarna zouden we de metro tot aan het Louvre nemen en dan langs de Seine richting Pont Neuf en Notre Dame gaan. Maar daar dacht het weer anders over, vlak voor we aan de metro waren begon het al goed te regenen, en tegen dat we aan het Louvre waren was het helemaal open gebarsten.

De meisje door de regen op het plein van het Louvre

We hebben aan het Louvre wel wat kunnen schuilen, en terwijl we overlegden of we al dan niet terug naar de auto zouden gaan hebben de meisjes zich laten gaan en zijn ze wat rondjes rond de piramides gaan lopen. Uiteindelijk hebben we lang genoeg getwijfeld en rond gehangen dat het toch nog opgehouden is met regenen. Waardoor we ons dagje Parijs alsnog fijn hebben kunnen afsluiten.

De meisjes kijken uit over de Seine met zonsondergang Laatste zicht op de Eifeltoren

Disney

Na een paar dagen onder ons hebben we aansluitend 2 dagen rondgelopen, met mijn familie, in Disney. Als we allemaal samen waren, waren we met 17, wat al eens grote ogen trok aan de ritjes als ze vragen met hoeveel je bent. Nous somme dix-sept - sept? - dix-sept, seventeen - Oh, attend! 😯

Blije Emma

Donderdag hebben we het Studio park bezocht, met de nieuwe Avengers Campus. Daar keek de oudste enorm naar uit. Het was er overal gigantisch druk en lang aanschuiven. Maar ik was toch net op tijd om een persoonlijke sessie in te boeken (in een virtuele watchrij gaan staan) met Iron Man, waar ze zeer content mee was.

Disney Kasteel

Vrijdag hebben we het Disneyland park bezocht. Straf genoeg was het hier een pak rustiger en nog best te doen (nog altijd erg druk, daar niet van). Ik denk niet dat we, op 1 rit na, meer dan 30 minuten hebben aangeschoven. We hebben best veel kunnen doen, en naar de avond toe sommige zaken zelfs een 2e of 3e keer. Verder wat gezwaaid naar figuren op de stoet, en nog genoten van de drone en lichtshow op het einde van de de avond.

Zwaaien naar de stoet 30 jaar Disney Parijs Drone Show Lichtshow op het Diensy Kasteel

Het was een goed gevulde week, met een aantal zeer lange dagen. En dan hadden we zaterdag nog een trouwfeest in Leuven. Het moet niet gezegd dat ik zondag helemaal geradbraakt was. En dan maandag er meteen terug in gevlogen met het werk. Niet genoeg rust, mijn lijf heeft het duidelijk laten merken deze week. 😅