TMB dag 1

Dag 1 zit er op en het was alvast een topdag. Buiten nog een bui vanmorgen, terwijl we de tent aan het opruimen waren 🙄, hebben we de hele dag droog weer tot zelfs heel zonnig weer gehad. Nu we opnieuw in de tent liggen begint het terug wat te regenen. Laten we hopen dat het de rest van de week zo mooi blijft overdag.

Aanvankelijk zouden we vanuit Les Houches vertrekken naar Col de Voza om zo de TMB in te zetten. Maar we hadden bij het overlopen van de route, met z’n vele varianten, ons zinnen gezet op de Mont Joly en de richel wandeling van Aguille Croche. Het is geen officieel aangeduide variant, maar hij takt wel af van de officiële route en leidt dan naar een tocht op hoogte ipv door een vallei. Aan de refuge van Nante Barron sluit je dan terug aan op de officiële route.

Omdat dit toch een behoorlijke extra is hebben we dan besloten om vandaag vanuit Les Houches de lift te nemen tot aan Bellevue, zo konden we wat tijd terug winnen. Daar hebben we dan de variant via de Col Tricot langs de bekende hangbrug gevolgd. Na een heerlijke lunch in Miage ging de tocht verder richting Mont Truc.

Het is hierna dat de officiële route via La Frasse verder gaat, maar wij zijn afgezakt tot Quy om dan de klim naar Mont Joly (2525m) te starten. De bedoeling was om aan Porchery (1717m) te overnachten, maar voor mijn vader was het goed geweest en kamperen we vannacht op 1380m.

Ik kijk al uit naar de wandeling boven op de richel. Dat is altijd indrukwekkend en toont altijd goed de grootsheid van de bergen. Als het goed zit raken we zeker tot in Nant Barron, misschien wat verder en dan is het overmorgen de bocht om en richting Italië.

Hier zie je al de richel met Mont Joly en Aiguille Croche

Zaken die ik al geleerd heb: ik kan gerust minder water meenemen. De route is zo druk bewandeld en onderweg goed voorzien van refuges, drinkwater en wc’s, dat ik gerust met een liter minder kan.