TMB dag 2

Na een nacht rust heeft mijn vader beslist om vandaag terug af te zakken naar Contamines om daar de officiële route te nemen tot aan Refuge Nant Borrant. Ik zou dus alleen Mont Joly beklimmen en de richel volgen.

De klim was behoorlijk stevig. Naar Porchery ging nog vlot, maar daarna doorgaan naar de schouder van de Mont Joly was gigantisch steil. Van de schouder ging het dan over in stappen en klauteren met hier en daar erg gladde stukken. Tegen dat ik helemaal op de top stond had ik al iets meer dan 1100m geklommen. Niet slecht, zo voor de middag.

De beloning was wel magnifiek. Het zicht op de Mont Blanc en het gebergte er rond was prachtig. En dan zag ik de kers op de taart, de richel naar Aguilles Croche. Daar boven was gewoon een heerlijk wandeling. De afdaling naar Col du Joly was gewoon saai. Jammer.

We dachten eerst af te spreken aan Nant Borrant, maar ik zou pas een paar uur na mijn vader daar zijn dus hebben we besloten later op de route te ontmoeten. Ik heb de weg dan verder gevolgd naar La Balme via Col de la Fanêtre, wat eveneens een prachtig stuk was.

Van hier kon ik letterlijk doorsteken en door een maanlandschap de weg richting Col du Bonhomme volgen. Dit bracht me uiteindelijk terug op de officiële TMB route waar ik mijn vader iets verder gevonden heb. De tent hebben we nu opgezet op 2100m, net voor de laatste klim naar Bonhomme.

Voor mij kwam het uiteindelijk uit op een 20,5km en 1840 hoogtemeters. Wat meer dan genoeg is. Morgen iets rustiger doen en zien dat we tot aan de Refuge des Mottets geraken.