Er zit terug wat meer routine in

Sportactiviteit april - begin mei
groen: wandelen, oranje: fietsen, geel: lopen, rood: indoor training, blauw: snowboarden

April was een goede maand op vlak van sport. Ik heb de maand ingezet met een short-ski weekend waarin ik niet enkel op de plank heb gestaan, maar ook even ben gaan lopen en enkele wandelingen heb gedaan. Dat hele weekend heeft een klik gemaakt bij mij en ik was er helemaal klaar voor om terug vollenbak te bewegen.

Het eerste dat is blijven hangen was het wandelen. Een van mijn zwaktes op de trails is dat ik een trage wandelaar ben. We proberen met de collega's elke middag een korte wandeling te maken, wat op zich al positief is, maar ik wil er wat meer effort in steken. Intussen heb ik ook ervaren dat het ideaal is om toch nog even de deur uit te gaan als ik het gevoel heb dat een rondje lopen of fietsen fysiek te veel van mij gaat vragen of tussen 2 intensievere sportdagen in om toch te blijven bewegen.

Als we kijken naar de activiteiten voor april zit er een hoge concentratie in het midden. Die dode week in het begin heeft te maken met verlof, paasvakantie en de kinderen die toen bij mij waren. Sporten lukt dan simpelweg niet. De tweede paasweek waren de kinderen aan zee en kon ik me helemaal laten gaan. Een paar keer met de fiets naar het werk, wat lopen en een aantal wandelingen.

Ik wist op voorhand dat het moeilijk zou zijn om dat ritme aan te houden. Zeker met de fiets gaan werken vraagt toch wat planning en motivatie (vooral als het minder zonnig is). Het enige dat echt nog ontbreekt is mijn indoor kracht trainingen. De looproutine daarentegen zit er wel weer in.

Een bijkomende motivator is Gitte die nu ook regelmatig eens wil joggen. Ik moet er zelfs geen punt van maken om samen een rondje te doen, ze zeurt er gewoonlijk zelf om. Het is even de wijk op en af, 1.8km, maar dat hebben we toch ook weer gehad.

Mei gaat een heel ander verhaal brengen. Ik ben begonnen aan een tijdelijke opdracht waarvoor ik 3 dagen per week in Kontich moet zijn. Ik heb het zo kunnen regelen dat het op de dagen valt dat de kinderen niet bij mij zijn, 's morgen of 's avond sporten blijft dan wel mogelijk, zeker nu de dagen langer worden. En er blijkt ook een douche te zijn, dus 's middag even buiten gaan is op zich ook geen probleem. Uitvluchten heb ik dus niet, het zal enkel zoeken worden naar een juist ritme.