Kampjes

Het was van rap zijn gisteren. Klokslag 9u zouden de online inschrijvingen voor de zomerkampjes, georganiseerd door de stad, openen voor de Hasselaren. En naar verluidt zijn de beschikbare plaatsen snel op.

Ik had er zelf maar een week geleden aan gedacht. De brochure met de verschillende mogelijkheden had ik nog niet zien passeren, gewoonlijk krijgen de kinderen dat mee op school, dus was ik zelf even online gaan kijken op de website van Sport Hasselt.

In de aanlopende week snel wat regelingen getroffen met andere ouders, het is ten slotte leuker om met een vriendje naar een kamp te gaan. De kinderen laten kiezen wat ze wouden doen, en vrijdagavond alles voorbereid. Account geregistreerd, informatie van de kinderen ingevoerd en de verschillende kampjes klaar gezet in een tab.

Zaterdag iets voor 9u zat ik klaar aan mijn laptop, ingelogd, de minuten af te tellen. Ik had een uur op voorhand ook al eens gekeken of de inschrijfknop al beschikbaar was, hey, zomeruur, winteruur, tijdzones, ge weet nooit 🙃. Uiteindelijk klokslag 9u mijn tabs gerefreshed, overal op de inschrijfknop geduwd en 5 minuten later was ik door de online betaling en was alles bevestigd.

Ideaal. En ook blij, want leuke vooruitzichten voor de kinderen. Gitte gaat een week zwemmen & sporten, en een week paardrijden. Emma doet een Reis Rond de Wereld en een week dansen & turnen.

Chapeau ook aan de stad Hasselt voor het organiseren van de kampen, maar ook voor een goed werkend platform. Op die 5 minuten tijd dat ik er door ben gelopen was al een groot deel volzet. Wat toch wil zeggen dat er een behoorlijke piek op de servers zat en ik heb geen enkele vertraging opgemerkt.

Het proces zelf kan ook niet eenvoudiger. Op voorhand uw kinderen aan uw account toevoegen, vervolgens als je een kamp gekozen hebt uw kind aanduiden en op inschrijven klikken. Klaar. Uw plaats is gereserveerd voor 20 min, tot je betaald hebt.