Daily 5k

Gisteren besloot ik mezelf de komende week uit te dagen. Elke dag 5km lopen, bonus punten als het telkens 's ochtends zou zijn. Ik heb net een heerlijk ontspannende week vakantie achter de rug en de voorbije twee weken had ik het wat rustig aan gedaan. Het leek me dus de ideale moment om eens gek te doen.

Vanmorgen heb ik alvast de eerst 5 km gelopen.

Dat ik gisteren (6.5km) en eergisteren (13km) gelopen heb negeren we even, op Strava staat de teller maandag gewoon weer op nul.

Ik ben het jaar begonnen met opnieuw een ritme te vinden van 3x per week lopen. Dat is op zich goed gelukt, vervolgens heb ik opgebouwd naar een 10km, 15km en tot slot een 20km loop. Intussen heb ik ook een trail gelopen van 30km (deze week eens kijken wat er in augustus te doen is).

Tegen het einde van het jaar wil ik opnieuw aan een weekvolume tussen de 40km en de 50km zitten. Strava heeft zo een maandelijks challenge om 200km in 1 maand te lopen, in het verleden ben ik al regelmatig dichtbij geweest, maar ik heb het geen enkele keer gehaald. Misschien kan ik daar dit jaar verandering in brengen?

Alleszins, om terug aan die volumes te komen moet ik een andere gewoonte terug brengen: voor het begin van de dag lopen. En de daarbij gepaarde rust. Ik hoop dat door deze week elke ochtend 5km te lopen dit vanzelf terug keert. Trouwens, met de hitte die ze deze week voorspellen kan je ook best 's ochtend gaan lopen (of 's nachts, wat ook heel fijn is).

Het is ook een ideale week om dit uit te proberen, in de zin dat ik eens van maandag tot zondag zonder kinderen ben. Onze normale regeling is van woensdag tot woensdag. Je bent anders ook een week alleen, maar halfweg zit er altijd een weekend in en dat is voor mij psychologisch moeilijker om vroeg in de ochtend er uit te komen.