Zomerlectuur

Ik heb me weer eens laten gaan in de Kindle store. Ze maken het ook zo makkelijk met hun 1-click buy, en dan prijzen van een paar dollar per boek. Ik had zin in wat nieuwe sci-fi space opera en kon niet kiezen tussen de Children of Time reeks en The Expanse reeks (waar ik ook de TV serie van gezien heb).

Dan kwam ik nog een Stephen King tegen, wat op zich makkelijk leest tijdens een zomervakantie. Verder komt er binnenkort een film versie uit van Where the Crawdads Sing, en ik had toch graag eerst het boek gelezen, mijn zus was er overigens zeer lovend over, wat voor mij genoeg is. En dan heb ik er voor de goede orde maar Sea Of Tranquility (omdat ik het maar steeds weer zie passeren) en Piranesi (omdat de kaft en titel mij aan Circe en Song of Achilles doen denken, twee boeken waar ik enorm van genoten heb) bij gesmeten.

Screenshot van de Kindle app met de covers van de boeken: Children of Time (Adrian Tchaikovsky), Leviathan Wakes (James S.A. Corey), Piranesi (Susanna Clarke), The Institute (Stephen King), Sea Of Tranquility (Emily St. John Mandel), Where the Crawdads Sing (Delia Owens)

Daarnaast was ik in de week bij boekhandel Grim voor een cadeautje, en dan is het toch altijd moeilijk om ook niet een boek voor mezelf mee te nemen. Ik was op zoek gegaan naar iets mysterie-thriller achtig en kwam uit op Firekeeper's Daughter, een young adult debut. De zomer gaat weer te kort zijn.

Foto van het boek Firekeeper's Daughter van Angeline Boulley